DANISH DESIGN CENTER



Client: Danish Design Center (450 m²)
Location: Copenhagen, Denmark
Status: Completed, May 2018
Spacon & X has created a new physical framework for the workspace of Danish Design Center, designed with sustainability and recycling in mind. In this flexible and aesthetical space, open source design has been used at the basis for new spatial zones and create a flexible system, setting the scene for both new upcoming designs, materials and existing designer classics.


Photos by Julie Due























































For the flexible and playful workspaces Spacon & X has, in collaboration with Open Desk, created an open-source office product line consisting of a meeting coupé, whiteboard-dividers and phone booths as moveable elements, which all together make it possible for Danish Design Center to adapt and expand the area when needed. The phone booths and meeting coupe has been produced in grey, yellow and blue valchromat and are lined with colored Echo Jazz – a sustainable acoustic material that upcycles old plastic bottles collected from the Pacific Ocean. This furniture, together with movable whiteboards/room dividers, creates a dynamic space that can easily accommodate for example longer workshops and also quickly be changed by the movable pieces for more spontaneous meetings.



























 

SPACON & X 

Bopa Plads
Løgstørgade 2, Baghuset
2100 Copenhagen

︎ info@spaconandx.com
︎ @spaconandx